2020 metų 20-asis Lietuvos sportinės karpių žūklės čempionatas ir atranka į 22 FIPS e.d. karpių žūklės Pasaulio čempionatą

 

Reglamentas

Varžybų tikslas – populiarinti sportinę karpių žūklę Lietuvoje, stiprinti Lietuvos rinktinės padėtį tarptautinėse varžybose, bei dalintis žiniomis ir inovacijomis apie sportinę karpių žūklę.

Sportinės žūklės Lietuvos čempionatas tai aukšto meistriškumo sporto varžybos, atitinkančios Lietuvos respublikos sporto įstatymo reikalavimus bei Lietuvos sportinės žūklės federacijos nutarimus.

Oficialus 2020 metų Lietuvos sportinės karpių žūklės čempionatas (toliau Lietuvos čempionatas) vykdomas Lietuvos čempionams ir prizininkas išaiškinti.

Lietuvos čempionato komanda – tai komanda dalyvaujanti  sportinės karpių žūklės Lietuvos čempionato visuose etapuose ir pretenduojanti į Lietuvos čempionų titulą. Lietuvos čempionato komandų registracija baigiasi  2020-06-15.

Etapo komanda – tai komanda dalyvaujanti viename arba dviejuose Lietuvos čempionato etapuose ir nepretenduojanti į Lietuvos čempionų titulą. Etapo komandų registracija baigiasi 2020-06-15.

2020 metų Lietuvos čempionatas organizuojamas trimis etapais. Kiekvienas etapas gali būti pervadintas į etapo rėmėjų taurę. Lietuvos čempionato nugalėtojai paaiškės po visų trijų etapų.

 I etapas, maksimalus komandų skaičius I etape – 27

2020 m.,  birželio  18 – 21  dienomis, Kintai, Šilutės rajonas, varžybų trukmė – 72 valandos

1 vieta- taurės, medaliai, diplomai

2 vieta- taurės, medaliai, diplomai

3 vieta- taurės, medaliai, diplomai

Didžiausia žuvis- taurės ir diplomai.

Kiekvienos rėmėjų zonos geriausios trys komandos bus apdovanojamos rėmėjų prizais.

II etapas, maksimalus komandų skaičius II etape –27

2020 m.,  liepos 16 – 19 dienomis, Kintai, Šilutės rajonas, varžybų trukmė – 72 valandos

1 vieta- taurės, medaliai, diplomai

2 vieta- taurės, medaliai, diplomai

3 vieta- taurės, medaliai, diplomai

Didžiausia žuvis- taurės ir diplomai

Kiekvienos rėmėjų zonos geriausios trys komandos bus apdovanojamos rėmėjų prizais.

III etapas, maksimalus komandų skaičius III etape –35

2020 m.,  rugpjūčio 6 -9 dienomis, Balotes ežeras, Latvija, varžybų trukmė 72 valandos

1 vieta- taurės, medaliai, diplomai

2 vieta- taurės, medaliai, diplomai

3 vieta- taurės, medaliai, diplomai

Didžiausia žuvis- taurės ir diplomai

Kiekvienos rėmėjų zonos geriausios trys komandos bus apdovanojamos rėmėjų prizais.

Galutinė komandų rikiuotė pateikiama po trečio etapo.

Piniginiais prizais apdovanojamos galutinės įskaiktos pirmos penkios komandos atitinkama tvarka.

1 vieta – 3000 Eur

2 vieta – 2000 Eur

3 vieta – 1500 Eur

4 vieta – 1000 Eur

5 vieta – 700 Eur

Registracija ir komandų startinis mokestis

Pirmenybė registruojantis teikiama Lietuvos čempionato komandoms.

Startinis mokestis Lietuvos čempionato komandoms už tris etapus – 650 €

Startinis mokestis etapo komandoms už vieną etapą- 250 €

Etapo komandos gali dalyvauti tik tuo atveju jei yra pakankamai vietos sektoriams, pasirinktame varžyboms vandens telkinyje.

Komandos sumokėjusios startinį varžybų mokestį tuo pačiu patvirtina, kad sutinka su visais Lietuvos čempionato nuostatais bei taisyklėmis, o taip pat prisiima pilną atsakomybę dėl sveikatos sutrikimų, įvairių traumų ar mirties atvejo. Startiniai varžybų mokesčiai – negrąžinami.

Komanda sumokėjusi startinį varžybų mokestį, kartu sutinka, kad komandos narių vardai ir pavardės bei vaizdinė medžiaga daryta varžybų metu, bus viešai publikuojami tinklapyje www.laukarpis.lt , socialiniuose tinkluose ir kitose masinės informavimo priemonėse.

LKA nariams taikomos nuolaidos.

Lietuvos čempionato komandų registracija vyksta iki 2020 06 15. Šios komandos registruojasi ir startinį mokestį susimoka iš karto už tris etapus.

Etapo komandų registracija vyksta iki 2020 06 15. Šios komandos įgyja teisę registruotis į pirmą, į antrą  arba į trečią etapą.

Registruotis į Lietuvos čempionatą galima iki 2020 06 15 dienos, jeigu nebus užpildytos visos  vietos.

Registruojantis į Lietuvos čempionatą privaloma nurodyti komandos pavadinimą, dviejų komandos narių vardus bei pavardes. Komandos narių teisės ir pareigos bus paskelbtos kartu su varžybų taisyklėmis. Užsiregistravusių komandų dalyvių sąrašas bus skelbiamas tituliniame www.laukarpis.lt puslapyje.

Komanda laikoma užsiregistravusi, kai perveda startinį mokestį į Lietuvos karpininkų asociacijos sąskaitą:

Įmonės pavadinimas: Lietuvos karpininkų asociacija

Įmonės kodas: 126423631

Sąskaitos nr.  – LT497044060004077096

Mokėjimo paskirtis:  mokestis už varžybas, komanda (komandos pavadinimas)

Po startinio mokesčio apmokėjimo varžybų organizatoriaus atstovas elektroniniu paštu arba telefonu patvirtina ir tinklalapyje www.laukarpis.lt paskelbia komandos registraciją varžyboms. 

Startiniai mokesčiai renkami 2020 metų Lietuvos čempionatui organizuoti.

Bendrosios nuostatos

  1. Varžybų metu komandos varžysis dėl pagrindinio prizo – Lietuvos čempionų taurės.
  2. Lietuvos čempionais tampa Lietuvos čempionato komanda surinkusi mažiausiai baudos taškų per visus 3 Lietuvos čempionato etapus.
  3. Komandą sudaro du dalyviai, kurių teisės ir pareigos yra vienodos. Etapuose apdovanojami du komandos dalyviai. Varžybų metu galimas vieno komandos nario keitimas. Keičiantį narį privaloma įregistruoti prieš pirmo etapo startą.
  4. Varžybų formatas – komandinės sportinės karpių žūklės varžybos.
  5. Komanda turi teisę naudoti du markerius ir keturias meškeres.
  6. Valtis, laivelius, echolotus bei įrenginius, kurie naudoja radijo ar kitokias ryšio bangas naudoti draudžiama.
  7. Įskaitinės žuvys: karpiai ir amūrai nuo 1,5 kg. Įskaitinis svoris gali būti keičiamas apie tai  informuojant prieš varžybų startą visas komandas.
  8. Etapų atidarymo ir apdovanojimo ceremonijoje privalo dalyvauti visos etape dalyvaujančios Komandos. Komanda be pateisinamos priežasties, nedalyvavusi etapo apdovanojime gauna įspėjimą. Komandai gavusiai antrą įspėjimą, pridedami trys baudos taškai prie galutinių reitingų.
  9. Varžybų rezultatai vertinami pagal FIPS e.d. standartą – baudos taškais. Lietuvos čempionato komandoms baudos taškai sumuojasi.
  10. Užsiregistravusiai, bet nedalyvaujančiai varžybose komandai skaičiuojami baudos taškai kaip už paskutinę užimtą vietą.
  11. Varžybų teisėjai paskelbiami kartu su varžybų taisyklėmis. Teisėjai turi teisę užeiti į sektorius be leidimo. Nuobaudas skiria teisėjai.
  12. Viešas alkoholio vartojimas ir demonstravimas varžybose bus baudžiamas geltona kortele ir baudos tašku turnyrinėje lentelėje.
  13. Protestai priimami tik rašytiniu būdu varžyboms pasibaigus, bet ne vėliau, kaip 30 minučių po apdovanojimų. Proteste privalo būti nurodytas konkretus skundžiamo fakto varžybų taisyklių pažeidimo punktas. Pateikiant protestą mokamas mokestis – 100 eurų. Protestą nagrinėja Lietuvos karpininkų asociacijos valdyba. Protestą išnagrinėjus protestuotojo naudai, mokestis grąžinamas, priešingu atveju mokestis lieka Lietuvos karpininkų asociacijai.

Baigiamosios nuostatos

Daiktinius ir piniginius prizus steigia Lietuvos karpininkų asociacija

Smulkesnė informacija, taisyklės, varžybų rezultatai ir reportažai bus talpinami tinklalapyje www.laukarpis.lt.

Lietuvos karpininkų asociacija

Informacija telefonu 8 686 26974 arba el.paštu mantas.staskus@gmail.com